Ρουλα Ιωαννιδου-Σταυρου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Βιογραφικό

Ποιήτρια, πεζογράφος, θεατρική συγγραφέας και ερευνήτρια. Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 7.6.1951. Σπούδασε ελληνική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αργότερα μετεκπαιδεύτηκε στο Royal Society of Arts (UK) και πήρε το δίπλωμά της με διάκριση στη διδασκαλία. Παρακολούθησε μαθήματα μουσικής και πιάνου.

Ως εκπαιδευτικός, υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση και παράλληλα σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, ως ερευνήτρια, συγγραφέας, ανθολόγος και επιμελήτρια εκδόσεων. Διετέλεσε μέλος Συντακτικών Επιτροπών σε Ανθολογίες και άλλες εκδόσεις. Υπηρέτησε, επίσης, ως Σύμβουλος Καθηγήτρια. Το 2001 ίδρυσε το Πολιτιστικό Κέντρο Literatura et Artes, το οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα.

Γράφει ποίηση, πεζογραφία και θέατρο και βιβλία για παιδιά. Έχει εκδώσει 30 βιβλία, μεταξύ των οποίων τρεις Ανθολογίες. Το ποιητικό της έργο έτυχε αναγνώρισης και τιμήθηκε με βραβεία και διακρίσεις, στο σύνολό του και κεχωρισμένως, στην πατρίδα της και διεθνώς, ενώ βραβεύτηκε επανειλημμένα για την προσφορά της στα Γράμματα και τον Πολιτισμό. Συνεργάζεται με έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά στην πατρίδα της και αλλού.

Έργα της μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες και εκδόθηκαν σε αυτοτελείς εκδόσεις, ενώ άλλα δημοσιεύθηκαν σε ξένα έγκριτα περιοδικά και ανθολογίες. Παρουσιάστηκαν, επίσης, τόσο από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση όσο και στη σκηνή και σε ανοιχτό αμφιθέατρο. Στίχοι της μελοποιήθηκαν από Κύπριους και Ελλαδίτες συνθέτες.

Ασχολείται, επίσης, με την εικονογράφηση βιβλίου, όπου και διακρίθηκε.